Taalspecialist (WTF 0,4)

Solliciteer nu

Taalspecialist (WTF 0,4)

Wil je werken in een omgeving waar je een maatschappelijke bijdrage levert?

Part-time · SKOSS-KPOA Bestuurskantoor Amersfoort

Stichting SKOSS-KPOA is het resultaat van een recente fusie en vertegenwoordigt een krachtige alliantie in het onderwijslandschap. Met een rijke geschiedenis en een gedeelde visie op kwalitatief hoogstaand katholiek onderwijs, streven wij ernaar om een inspirerende leeromgeving te bieden voor zowel leerlingen als personeel. 

Het best mogelijke onderwijs. Dat is waar we ons met een team van professionals dagelijks voor inzetten. Niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook op de achtergrond bij de stichting waar onze scholen deel van uitmaken.

Om onze 24 scholen hierbij te ondersteunen start vanaf 1-8-2024 een pilot. Een jaar lang gaan wij werken met 4 specialisten (rekenen, taal, IB en pedagoog) in een ondersteuningsteam. Dit ondersteuningsteam heeft als doel vanuit hun expertise te ondersteunen op scholen waar een kwaliteitsslag gemaakt moet worden.

De functie

Je wordt ingezet op scholen waar een ondersteuningsvraag is. Het ondersteuningsteam werkt op basis van maatwerk. Jij gaat samen met de school en de beleidsregisseur onderwijskwaliteit een plan maken wat de beste aanpak is voor de school. 

Daarna draai je dus letterlijk mee in de school en begeleid en ondersteun je het MT, de IB’er en de leerkrachten van de school. Je kunt dan denken aan co teaching in de klas, je kennis delen tijdens zorggesprekken en/of het organiseren van teamscholingsmomenten.

Daarnaast deel jij als expert je kennis binnen de stichting voor al onze medewerkers. Dat doe je door het voorzitten en inspireren van onze leernetwerken en het geven van trainingen in onze academie. 

Wat wij zoeken

 • In het bezit van een PABO diploma & een HBO+ opleiding;

 • Aantoonbare kennis op één van de vakgebieden rekenen en/of taal;

 • Je hebt laten zien dat je een voortrekkersrol hebt in jouw expertise en hiermee

  ondersteun je collega’s;

 • Je bent in staat met allerlei stakeholders professioneel dialoog te voeren;

 • In staat een onderzoek cyclus te kunnen uitvoeren;

 • Kennis van het teacher leadership en goed in staat tot het overbrengen van kennis;

 • Bij voorkeur flexibel inzetbaar;

 • Je bent analytisch en kan vanuit een helikopterview goed schakelen tussen

  verschillende processen en belangen.

Wat wij bieden

Stichting SKOSS-KPOA biedt een stimulerende werkomgeving waarin professionaliteit, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Als onderdeel van onze stichting krijg je de kans om bij te dragen aan de groei en bloei van ons onderwijsnetwerk. Het betreft een LC aanstelling van een jaar. Bij interne kandidaten blijft de huidige arbeidsovereenkomst van toepassing.

Heb je interesse in deze mooie kans of wil je er meer over weten?

De sluitingsdatum van de vacature is 11 juni 2024. De gesprekken vinden plaats op 21 juni. Referenties opvragen bij je huidige schoolleider is onderdeel van het proces.

Wil jij een belangrijke rol spelen in onze organisatie en bijdragen aan ons streven naar excellente bedrijfsvoering in het onderwijs? Solliciteer dan nu en maak deel uit van ons inspirerende team!